به گزارش میراثآریا، حجتالاسلاموالمسلمین عباسعلی باباگلزاده عصر چهارشنبه ۳ بهمن ۱۴۰۳ در دیدار با حجتالاسلاموالمسلمین یحیی جهانگیری مدیر نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم در سالن جلسات این سازمان اظهار کرد: با توجه به این که یکی از مأموریتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امر تبلیغ دینی و معرفی تمدن و فرهنگ ایران اسلامی است، میتوانیم با مشارکت این سازمان گامهای مؤثری را در راستای معرفی شهر مقدس به مردم سایر کشورها به ویژه شیعیان جهان برداریم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم گفت: با توجه به مناسبات فرهنگی این سازمان، ضمن معرفی ایران اسلامی، به صورت ویژه میتوانیم اماکن مذهبی و زیارتی استان و سایر جاذبههای گردشگری و تاریخی قم را به مردم سایر کشورها معرفی کنیم.
او با اشاره به ویژگی شاخص قم در گردشگری زیارت، از حرم مطهر حضرت معصومه(س) به عنوان نگین درخشان شهر مقدس قم و زینت و نماد این شهر یاد کرد و گفت: زائران و گردشگران، بارگاه ملکوتی کریمه اهل بیت(ع) و مسجد مقدس جمکران را میشناسند که با استفاده از ویژگی گردشگری زیارت در قم، میتوان بقاع متبرک امامزادگان(ع) این استان را به زوار معرفی کرد.
باباگل زاده با بیان این که بیش از ۴۰۰ میلیون نفر شیعه در دنیا داریم، تأکید کرد: به طور حتم، این شیعیان علاقهمند به زیارت حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع)، مسجد مقدس جمکران و بقاع متبرک امامزادگان(ع) و نیز دیدار با مراجع عظام تقلید و علمای بزرگ حوزه علمیه قم هستند. با توجه به حضور مبلغان در سایر کشورها و استفاده از ظرفیت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، میتوانیم با معرفی ظرفیتهای قم و افزایش زیرساختهای مناسب گردشگری به ویژه در زمینه مراکز اقامتی استان، شاهد حضور شیعیان جهان در قم باشیم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم اضافه کرد: در برخی از مناسبتها در طول سال مانند ایام نیمهشعبان با کمبود مراکز اقامتی برای مسافران روبرو هستیم که برای رفع آن، نیازمند همکاری و مشارکت سایر دستگاهها از جمله شهرداری هستیم.
او خاطرنشان کرد: در اجرای طرحهای گردشگری نیازمند پیوست فرهنگی هستیم و این مسئله را با جدیت دنبال میکنیم. حضور گردشگران سایر کشورها در ایران، به طور قطع در مقابله با ایرانهراسی در جهان نقش بسزایی دارد، هنگامی که گردشگران از نزدیک ایران را ببینند، نگاه منفی آنان تغییر میکند.
باباگلزاده آمادگی این ادارهکل را با مشارکت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در زمینه برگزاری هفتههای فرهنگی و نمایشگاههایی در زمینه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در داخل استان و نیز سایر کشورها به ویژه کشورهای اسلامی اعلام کرد.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم؛ با بیان این که راهنمایان گردشگری استان قم به ۱۰ زبان تسلط دارند، این موضوع را یکی از مزیتها برای برگزاری تورهای قمگردی ویژه گردشگران غیرایرانی دانست.
او حوزه علمیه قم، مراکز و مؤسسههای دینی، فرهنگی و دانشگاهی را یکی دیگر از ظرفیتهای این استان در توسعه گردشگری دینی و علمی برشمرد و گفت: قم در زمینه گردشگری سلامت نیز ظرفیتهای خوبی دارد. در حال حاضر در زمینه معرفی استان قم نیازمند تولید محتوا هستیم که در این مسأله لازم است از فناوریهای روز همچون اپلیکیشن و ساخت فیلم و پویانمایی (انیمیشن) استفاده کنیم.
باباگلزاده با اشاره به ظرفیتهای متنوع و متعدد گردشگری و میراثفرهنگی قم ادامه داد: ۵۵۷ اثر تاریخی در استان داریم و همچنین جاذبههای بسیاری که مغفول ماندهاند و ضروت دارد که آنها را به مسافران معرفی کنیم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم با بیان این که قم به عنوان شهر ملی انگشتر معرفی شده است، گفت: در استان قم هنرمندان صنایعدستی در رشتههای گوناگونی فعال هستند که از این ظرفیت نیز در جذب گردشگر و اشتغالزایی در استان میتوانیم بهره ببریم.
او در بخش دیگر سخنان خود، با اشاره به ظرفیتهای متنوع و اقلیمهای مختلف سراسر کشور خاطرنشان کرد: سهم ایران در زمینه گردشگری به واسطه ایرانهراسی که توسط دشمنان ایجاد شده است، پایین است. بسیاری از گردشگران جهان علاقه دارند، با آدابورسوم، فرهنگها، تمدنها و اقوام مختلف سایر کشورها آشنا شوند که در این زمینه ایران اسلامی با توجه به تنوع اقوام میتواند مقصد گردشگری بسیاری از آنان باشد.
باباگلزاده از صنعت گردشگری به عنوان یک صنعت پاک و بدون آلایندگی نام برد و گفت: گردشگری در ابعاد گوناگونی همچون فرهنگی و اجتماعی نقش دارد و همچنین موجب رشد اقتصاد و افزایش اشتغالزایی میشود.
او به حضور طلبههای غیرایرانی از بیش از ۱۳۰ کشور جهان در جامعه المصطفی العالمیه اشاره کرد و گفت: این یک ظرفیت است که میتوانیم از این ظرفیت برای توسعه گردشگری استان قم و حتی کشور استفاده کنیم.
سرپرست ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم با تأکید و ضرورت همکای و مشارکت دستگاهها و نهادهای مختلف با یکدیگر اظهار کرد: پیگیری تصمیمات و برنامهریزیهای انجامشده نیز حائز اهمیت است.
او همچنین احداث یک موزه تاریخیفرهنگی را یکی از نیازهای ضروری قم دانست و گفت: بیش از ۶هزار قلم آثار تاریخی در استان داریم که قدمت بعضی از آنها به بیش از ۷هزار سال میرسد که این آثار میتوانند پیشینه، تاریخ و هویت قم را به مردم معرفی کنند، همچنین موزه میتواند معرف فرهنگ و آدابورسوم مردم مناطق مختلف استان باشد.
از ظرفیتهای گوناگون برای معرفی قم استفاده کنیم
مدیر نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در قم نیز در این جلسه، با بیان این که در جهان امروز، گردشگری را هدایتپذیر کردهاند، خاطرنشان کرد: باید از ظرفیتهای مختلف به منظور معرفی ایران از جمله استان قم استفاده کنیم.
حجتالاسلاموالمسلمین یحیی جهانگیری با اشاره به ظرفیتهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: میتوانیم ظرفیتها و توانمندیهای قم را در سه حوزه میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان قم در سایر کشورها معرفی کنیم.
مجید ستایش معاون گردشگری و سرمایهگذاری و مهدی نصر اصفهانی معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی نیز در این جلسه حضور داشتند و دیدگاههای خود را در زمینه توسعه گردشگری و صنایعدستی استان قم بیان کردند.
نشانی اینترنتی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی https://www.icro.ir است و نمایندگی آن در قم، در خیابان شهیدان فاطمی (دورشهر)، کوچه ۱۵ قرار دارد و تلفن تماس آن ۳۷۷۳۶۲۸۸ با پیششماره ۰۲۵ است.
انتهای پیام/
نظر شما